مد و لباس

تاریخچه شلوار جین (شلوار لی)

شلوار جین (شلوار لی)

با وجود گذشت سال‌ها از تولید اولین شلوارهای جین، نه تنها  چیزی از محبوبیت این نوع شلوار کم نشده بلکه همچنان در دنیای مد و فشن حرف اول را می‌زند. احتمالا شما نیز جزء کسانی هستید که به هنگام خرید شلوار، انتخاب اول و آخرتان شلوار جین است. شلواری که به اشتباه بسیاری آن را شلوار لی می‌نامند. در حالی که لی تنها نام یکی از برندهای شلوار جین است. دلیل این نامگذاری اشتباه نیز این است که نخستین بار شلوار جین با برند لی به ایران آمد.

 

زادگاه شلوار جین

اگرچه صنعت پوشاک آمریکا تأثیر غیرقابل انکاری در ترویج استفاده از شلوار جین در سراسر جهان داشته است با این حال کشور ایتالیا به عنوان زادگاه پارچه جین شناخته می‌شود. پارچه جین در واقع نوعی پارچه کتان است که در آن  از زیر چند نخ پیچ‌دار، پنبه عبور داده می‌شود.

این نوع پارچه نخستین بار در یکی از شهرهای ایتالیا به نام جنوا تولید شد. واژه ایتالیایی جین معادل با  پنبه است و از آنجایی که نساجی و پارچه بافی شغل اکثریت ساکنان این شهر در آن زمان بوده این پارچه پس از تولید با نام جین شناخته شد. کارگران و کشاورزان ایتالیایی نخستین کسانی بودند که شلوارهایی با این جنس پارچه می‌پوشیدند. دلیل این امر نیز دوام زیاد این نوع پارچه در برابر سایش و شرایط سخت کاری این اقشار در آن دوران بود. کم کم پوشیدن شلوارهای جین به میان ملوانان کشور فرانسه و البته با دوختی فرانسوی راه پیدا کرد.

 

تکامل شلوار جین

مرغوبیت کالا، عاملی است که محبوبیت آن را تا مرز جهانی شدن می‌رساند. این همان اتفاقی بود که برای شلوار جین نیز رخ داد. با گذشت زمان، این  تنها کارگران نبودند که شلوار جین می‌پوشیدند بلکه مردم عادی، ستارگان سینما و حتی سیاستمداران نیز به این نوع پوشش روی آوردند. در ادامه نگاهی داریم بر این روند تدریجی:

  • دهه 1930: راه یافتن شلوار جین به دنیای مد به واسطه چاپ تصویری از دو زن با شلوارهای جین تنگ در مجله ووگ
  • اوایل دهه 1930: تولید اولین شلوارهای جین بچه‌گانه
  • پس از جنگ جهانی دوم و در سال 1958: دوخت اولین شلوارهای جین زنانه
  • دهه‌های 1950 و 1960: تبدیل شلوار جین به نماد شورش برای جوانان و محبوبیت این نماد به کمک ستارگانی مانند مارلون براندو و جیمز دین
  • دهه 1970: آغاز تولید شلوار جین در رنگ‌ها و طرح‌های متنوع

 

جهانی شدن شلوار جین آبی

لوی اشتراوس که مهاجری آلمانی در آمریکا بود به همراه  یک خیاط محلی با نام جیکوب دیویس پس از یک آشنایی اتفاقی با یکدیگر در شهر سانفرانسیسکو تبدیل به شرکایی تجاری شدند و توانستند  به عنوان نخستین سازندگان شلوار جین آبی در دنیا شناخته ‌شوند. 20 ماه می 1873 این محصول خوش‌آتیه از سوی آنها  روانه بازار مصرف کنندگان شد. شلوار جین در ابتدا  «Blue Jean» نام داشت و بعدها به اختصار «Jean» نام گرفت. کارگران معادن و مزارع در آمریکا نخستین مشتریان شلوارهای جین بودند. اما پس از مدتی، محبوبیت این پوشاک و افزایش تقاضا برای تولید آن باعث شد تا شرکت‌های تجاری بزرگ دیگری مانند Lee و  GWGنیز وارد عرصه تولید این شلوار در سطح بازارهای جهانی شوند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.